Høstfest i Fårvang med masser af aktiviteter

FÅRVANG Forleden var børn og forældre i Fårvang Børnehus til høstfest med bålmad på legepladsen, kartoffelløb, støvlekast, halmballesjov, kagebod, flødebollemaskine og traktorer, som børnene kunne sidde i.

- Det var en rigtig dejlig eftermiddag med sjov og hygge, fortæller Janne Lykke, pædagog i Børnehuset Fårvang. Festen var kulmination på en måneds tema om høst.

I temaperioden har man været på ture ud af huset og fundet mirabeller, æbler, hyldebær og andre goder sager, der i børnehaven er blevet lavet til saft og marmelade.

Børnene har medbragt hjemmedyrkede grøntsager og bær, og sammen har de i mindre grupper snittet, hakket, revet, presset og tryllet alle grøntsagerne om til most, chips, squashmuffins, æblegrød, syltede rødbeder og lækker bålmad.

Ud over at give børnene en større forståelse af »fra jord til bord«, har høsttemaet også givet dem mulighed at være undersøgende og nysgerrige. Hvorfor ligner de æbler, vi finder i naturen, ikke dem fra Brugsen? Hvilke dyr spiser mon de rådne æbler, der ligger på jorden? Smager en lilla kartoffel ligesom den almindelige kartoffel, vi kender? js