Boet efter dynekøbmand Lars Larsen er gjort op

Peter A. Sørensen 

Den afdøde erhvervsmand fra Sejs-Svejbæk efterlader en stor formue til familien. Statskassen har fået over en milliard

SILKEBORG Boet efter den landskendte dynekøbmand Lars Larsen er boet nu afsluttet og opgjort.

Det sker to år efter, Lars Larsen gik bort efter at have tabt kampen mod kræft.

Det betyder, at den folkekære dynekøbmands to børn og fire børnebørn nu officielt hver ejer 16,5 procent af kapital og stemmer i Lars Larsen Group, mens den sidste procent ejes af Lars Larsens Jysk Fond.

- Jeg er glad for, at boet efter min far nu er gjort op, så vi kan koncentrere os 100 procent om at kigge fremad, og sikre den fortsatte udvikling af Lars Larsen Group som en stærk, dansk, familieejet koncern. Det er vigtigt for alle i familien, at Lars Larsen Group fortsat bidrager positivt til samfundet både i form af vækst og jobskabelse og i forhold til at investere i nogle af de teknologier, som skal være med til at løse nogle af de udfordringer, verden står overfor rent klimamæssigt, siger Lars Larsens søn Jacob Brunsborg, der i dag er bestyrelsesformand i Lars Larsen Group.

Familien og selskabet ønsker ikke at offentliggøre, hvor mange penge der er i boet. Tilbage i 2019 skønnede Berlingske, at Lars Larsens formue var på cirka 40 milliarder kroner - optjent på 40 år.

Til gengæld oplyser Lars Larsen Group, at der i forbindelse med bobehandlingen er betalt mere end én milliard kroner til statskassen.

Selv om to år kan virke som lang tid, påpeger præsident og administrerende direktør i Lars Larsen Group, Jesper Lund, at processen med at opgøre boet er gået hurtigt, når størrelse og kompleksitet af opgaven tages i betragtning.

- Set i lyset af opgaven, herunder kompleksiteten er jeg på vegne af de involverede stolt over, at vi har formået at gennemføre processen på under to år. Jeg vil i den forbindelse gerne takke vores samarbejdspartnere fra PwC og Kromann Reumert for deres store arbejde, siger Jesper Lund.

Lars Larsen blev født i Arnborg, men han boede en stor del af sit liv i Sejs-Svejbæk sammen med sin kone Kristine »Kris« Brunsborg. Sammen fik de børnene Mette og Jakob.