Forsøgte at snyde sig ind på Nygade-bar: Tre piger på 16 og 17 år sigtet

silkeborg Det lykkedes ikke tre Silkeborg-piger at snyde sig ind på en Nygade-bar i tirsdag aften. I stedet blev pigerne - to på 17 og en på 16 år - standset af dørmændene og efterfølgende sigtet af politiet.

- To af pigerne fremviste ID, som tilhører en anden person. De blev sigtet for personelfalsk - misbrug af et ægte dokument, siger Bent Riber Nielsen, politikommissær.

Den tredje pige, som er 17 år, blev sigtet for dokumentfalsk.

- Det var lige en tand op ad skalaen i forhold til personelfalsk. Den sigtede havde et screenshot på telefonen af et kørekort, hvor pigens billede var sat ind. Det fremviste hun til dørmanden, og hun blev sigtet for dokumentfalsk, fordi der var lavet om på et ægte dokument, forklarer Bent Riber Nielsen.

- Ved dokumentfalsk bliver det til en plet på straffeattesten, men ikke ved personelfalsk, tilføjer politikommissæren, der advarer om, at det kan give begrænsninger for de unges fremtidsmuligheder at lave den slags.