SIF smed sejren i overtiden

Michael Helligsø 

Det lignede længe en hjemmesejr mod OB, der udlignede efter fem minutters overtid

FODBOLD Silkeborg IF led søndag eftermiddag et uhyre bittert pointtab.

Dybt inde i overtiden var oprykkerne foran med 1-0 mod OB, men efter fem minutters tillægstid headede indskiftede Max Fenger bolden i nettet.

Dermed endte det 1-1 foran 3662 tilskuere på Jysk Park i en kamp, hvor SIF bedømt på anden halvleg burde have vundet.

16 minutter før tid havde Sebastian Jørgensen også bragt værterne foran efter et par besnærende træk omkring OB-feltet, men til sidst endte det altså med et remis, som OB var klart gladest for.

Gæsterne fra Odense lagde også frisk ud på kunstgræsset, hvor den livlige kantspiller Emmanuel Sabbi i flere tilfælde voldte SIF og i særdeleshed Oliver Sonne besvær.

SIF fik dog efterhånden bedre styr på fynboernes hurtigløber og begyndte så småt selv at vise tænder offensivt.

Robert Gojani havde sit holds bedste chance, men fik hverken fart eller præcision i sit venstrebensskud, mens Nicklas Helenius ikke fik et ordentlig træf på et hårdt indlæg fra Rasmus Carstensen.

Kort før pausen måtte SIFs islandske landsholdsspiller Stefán Teitur Thórdarson udgå med en skade til fordel for det tidligere OB-talent Anders Klynge, og efter en sløj første halvleg gik de to hold til pause med stillingen 0-0.

I anden halvleg var SIF til gengæld klart det bedste hold, og ni minutter efter pausen fik værterne bolden i nettet for første gang.

Efter fortrinligt opspil bankede Nicolai Vallys bolden i kassen, men scoringen blev annulleret for offside, fordi Nicklas Helenius stod i strafbar offside og tilsyneladende genererede OB-keeper Hans Christian Bernats udsyn.

Afgørelsen skulle ses igennem af VAR, og efter en kort pause blev det annulleringen stadfæstet.

Bittert for hjemmeholdet, der nu havde sat sig tungt på kampen, og 20 minutter før tid fik Sebastian Jørgensen en gylden chance for at bringe SIF foran, men i en lovende position fra kanten af feltet skød han forbi mål.

Få minutter efter fik hovedparten af de 3662 tilskuere så endelig lov til at juble.

En stærkt spillende Robert Gojani sendte Sebastian Jørgensen af sted i dybden, og efter et par snævre træk scorede den unge SIF-topscorer elegant med en flad afslutning.

Kort efter scoringen blev Robert Gojani skiftet ud med Andreas Oggesen, mens målscorer Sebastian Jørgensen kort før tid forlod banen til fordel for Nicklas Røjkjær.

SIF havde helt styr på OB indtil overtiden, hvor fynboerne først fik en scoring annulleret for et fripark mod SIF-keeper Nicolai Larsen, men efter fem minutters overtid gik det galt for hjemmeholdet.

Et indlæg fra Emmanuel Sabbi fandt vej ind foran mål, hvor Max Fenger headede bolden i nettet til slutresultatet.

Dermed endte det med et bittert pointtab for SIF, der ellers kunne have skabt et forspring på syv point til OB med en sejr.