Officielt: BSH-stjerne skifter til tysk storklub

Michael Helligsø 

Jacob Lassen skifte til den tyske bundesligaklub HSV Hamburg faldt tirsdag på plads

HåNDBOLD Som Midtjyllands Avis flere gange har beskrevet, er Jacob Lassen til sommer fortid i Bjerringbro-Silkeborg.

Den 26-årige landsholdsspiller skifter efter denne sæson til tyske HSV Hamburg, der lige nu ligger nummer fire i den tyske bundesliga, som klubben er vendt tilbage til efter en periode med økonomiske problemer.

Højrebacken er taknemmelig for sine mange sæsoner i BSH, som han skiftede til i 2016 fra Randers.

- Min tid i BSH ser jeg tilbage på med stor glæde. Det har været seks fantastiske sæsoner med en masse fede oplevelser. Jeg har mødt en masse søde mennesker og har haft nogle super gode holdkammerater. Jeg har kun positive ting at sige om min tid i BSH, siger Jacob Lassen.

Han ser frem mod nye eventyr i Tyskland, hvor han blandt andet bliver holdkammerat med den tidligere BSH-fløj Casper U. Mortensen.

- Der venter en helt anden udfordring. Bundesligaen er en hård liga at spille i med mange kampe. Men det er en opgave, jeg er klar til. Så jeg glæder mig til at prøve mig selv af i den bedste liga i verden, siger Jacob Lassen, der satser på at sætte et godt punktum i sin nuværende klub.

- Jeg glæder mig til resten af sæsonen med BSH. Jeg håber, vi kan fortsætte det gode spil, vi har vist på det sidste – lige bortset fra kampen mod Lemvig. Forhåbentlig kan vi udvikle os mere som hold og spille med i de sjove kampe til sidst i sæsonen, siger han.

BSH-direktør Jesper Schou er afklaret med, at klubben må sige farvel til en af dens største profiler.

- Det er en flot udvikling, som Jacob har vist, siden han kom til Bjerringbro-Silkeborg i 2016. Han har udviklet sig fra at være et talent til nu at have fået debut på A-landsholdet.

- Vi er kede af at miste Jacob, der er blevet en stor profil hos os, men det er sådan det går. Når man er dygtig nok og har ambitionerne, så skal man gå efter det, siger Jesper Schou.

BSH meddeler, at man snarest muligt kan præsentere en ny afløser for Jacob Lassen på højre back, hvor klubben fortsat vil råde over Nikolaj Øris.