Prisen for fjernvarme stiger i Silkeborg: Så meget mere skal du betale
Historisk høje energipriser betyder, at Silkeborg Forsyning må sætte prisen for fjernvarme op
SILKEBORG En prisstigning på 29 procent om året for fjernvarme.
Det er, hvad Silkeborg Forsynings cirka 15.000 fjernvarmekunder kan se frem til at få fra 1. november.
Her stiger forbrugsbidraget, der er den variable del af varmeregningen, nemlig med 195 kroner fra 475 kroner til 670 kroner for en megawatt-time (MWh) varme.
3529 kroner om året
I praksis betyder det, at prisen for at opvarme et standarshus på 130 kvm med et forbrug på 18,1 MWh varme om året stiger fra fra 12.118 kroner til 15.647 kroner svarende til de 29 procent.
Direktør i Silkeborg Forsyning, Jens Bastrup, forklarer i en pressemeddelelse, at prisstigningen er et resulatet af, at energipriserne i hele verden er steget voldsomt hen over efteråret.
Mange steder i Danmark er priserne for opvarmning allerede steget, og nu er det desværre blevet Silkeborgs tur.
Må reagere på markedet
Kraftvarmeværket i Silkeborg er drevet af naturgas, og Silkeborg Forsyning må reagere, når markedet udvikler sig, forklarer Jens Bastrup:
- Vi følger markedet, og når priserne stiger så ekstremt, som de gør nu, så må vi desværre følge med, siger Jens Bastrup, der ikke kan sige, om det bliver den sidste prisstigning:
- Vi går ud med en nødvendig justering nu. Alt afhængigt af udviklingen på energimarkedet hen over vinteren håber vi, at det er nok, siger han.
Selvom Silkeborg Forsyning kan producere fjernvarme fra solparken i Silkeborg og fra en elkedel og kan sælge el fra kraftvarmeværket, er det desværre ikke nok til at afbøde prisstigningen fuldt ud.
Regning skal betale i 2022
Silkeborg Forsyning giver de omkring 15.000 fjernvarmekunder direkte besked om prisstigningen på mail, SMS eller pr. brev, og kundeservice sidder klar til at hjælpe med alle spørgsmål.
Selvom prisstigningen træder i kraft pr 1. november 2021, er det først til februar 2022, at varmeregningen skal betales.