Bittert BSH-nederlag mod mestrene

Michael Helligsø 

Trods en femmålsføring ved pausen og en generelt stærk indsats tabte BSH hjemme til Aalborg

HåNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg havde lørdag længe Aalborgs stjerner på krogen, men efter 60 minutters hård fight var det alligevel mestrene, der kunne juble over en sejr.

Foran 2194 tilskuere i Jysk Arena måtte hjemmeholdet se sig besejret med 30-31 efter en kamp, hvor BSH var i front i stort set hele kampen. Men til sidst slap kræfterne og idéerne op for hjemmeholdet.

BSH kom blæsende ud til kampen og fik en regulær drømmestart.

Efter knap syv minutters spil bragte højrefløjen Aksel Horgen værterne på 6-3, og anført af de veloplagte bagspillere Jacob Lassen og Ludvig Hallbäck kom BSH midtvejs i første halvleg på 11-4.

Men pludselig blev opturen bremset.

En indtil da stærkt spillende René Toft Hansen ramte Aalborgs René Antonsen med en skulder i ansigtet, og efter et videogennemsyn vurderede kampens dommere, at den aktion var til et direkte rødt kort.

En alvorlig svækkelse for BSH, og der skulle da heller ikke gå længe, før Aalborg havde forvandlet 12-5 til 13-10.

Mod slutningen af første halvleg fik hjemmeholdet igen greb om kampen, og efter et par scoringer i tomt mål og et pletskud på straffe fra Jacob Lassen gik BSH til pause med en føring på 16-11.

Fem minutter inde i anden halvleg fik Aalborg formindsket værternes forspring til 19-16, men det lod BSH sig ikke slå ud af.

En storspillende Jacob Lassen leverede fire fremragende indspil til unge Sasser Sonn, der var meget træfsikker fra stregen, og med 20 minutter igen var føringen udbygget til komfortable 24-18.

Men mestrene havde ingen planer om at give sig uden kamp,

Fire Aalborg-scoringer i træk ændrede stillingen til 24-22, og med lidt over 13 minutter igen så BSH-bænken sig nødsaget til at tage en timeout.

Den hjalp umiddelbart. Efter knap 53 minutters spil var BSH i front med 28-25, men blot et par minutter senere var stillingen helt lige ved 28-28.

Kort efter brændte Alexander Lynggaard en direktør fra stregen, og med lidt over fire minutter igen kom gæsterne ved stillingen 28-29 for første gang foran i kampen.

To minutter før tid scorede Lukas Sandell til 29-30, mens William Bogojevic samtidig blev ramt af sin tredje udvisning.

Kort efter fik Aalborgs islandske stjerne Aron Palmarsson også en udvisning, men afbrænder fra BSH-fløjen Aksel Horgen gav med et minut tilbage en stor fordel til udeholdet.

Henrik Møllgaard bragte nordjyderne på sejrskurs med en scoring til 29-31. Kort efter reducerede en sublim Jacob Lassen til 30-31, og i de sidste sekunder fik BSH chancen for at udligne.

En hårdt presset Nikolaj Øris fik dog ikke scoret, og det efterfølgende tremeterkast efter tid sendte Jacob Lassen i paraderne.

Dermed endte det 30-31 i Jysk Arena trods en på mange måder fornem indsats af Patrick Westerholms mandskab.

Det var det fjerde liganederlag i denne sæson for BSH.