Smitten stiger: Kviktestcenter genåbner i Silkeborg torsdag

Mette Andersen 

De seneste syv dage er 111 borgere i Silkeborg Kommune konstateret smittet med corona

SILKEBORG Smittetallene stiger, og derfor bliver det nu også i Silkeborg igen muligt at blive kviktestet.

Testcentret i Campushuset på Bindslevs Plads genåbner torsdag den 4. november klokken 8.

Det er Falck, som står for testcentret, der vil være åbent mandag til fredag fra klokken 8 til 20 og i weekenden fra klokken 10 til 17.

Det er få uger siden, at alle landets lyntestcentre blev lukket, men en række af dem bliver i denne uge genåbnet på grund af de stigende smittetal.

I Silkeborg Kommune er der registreret 111 smittede de seneste syv dage. Det svarer til næsten 115 smittede pr. 100.000 indbyggere (incidenstallet).

- Det lyder højt, men Silkeborg er stadig blandt den fjerdedel af kommuner, som har den laveste andel af smittede, lyder det fra kommunens kommunikationschef Hans Mogensen.

Rammer incidenstallet 500 i en kommune, skal der i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed iværksættes tiltag for at begrænse smitten.

Hans Mogensen oplyser, at smitten er over hele kommunen og ikke koncentreret ét sted eller i bestemte områder.

Symptomer: Bliv testet
Han understreger, at det ikke er uventet, at smitten stiger på denne årstid, selvom en stor del af borgerne er vaccineret.

- Vaccinen yder ikke 100 procents beskyttelse. Vaccinerede kan stadig blive smittet og bære smitten videre, og derfor lyder rådet: Gå i isolation, hvis du har symptomer, og lad dig teste. Og så de gammelkendte råd om at smitte af og holde afstand, siger Hans Mogensen.

For at beskytte særligt udsatte tilbyder Silkeborg Kommune alle medarbejdere på kommunens plejecentren at blive PCR-testet én gang om ugen. Medarbejdere, der ikke er vaccineret, opfordres til at blive testet to gange om ugen.

På alle kommunens skoler kan børn fra ni år og opefter blive kviktestet én gang om ugen.

Alle andre kan fortsat blive PCR-testet (podning i halsen) i testcentret på Ansvej på Søjholt, hvor man både kan blive testet med og uden tidsbestilling, og fra torsdag også i Campushuset (podnig i næsen).

4946 har fået booster
I alt er der registreret 3967 corona-smittede borgere i Silkeborg Kommune siden pandemiens start i januar 2020.

74.165 personer svarende til 76,5 procent af alle kommunens borgere har fået første vaccination. 73.201 svarende til 75,4 procent har fået andet stik, og 4946 borgere er revaccineret med det tredje stik. Det svarer til, at 5,1 procent af kommunens borgere har fået den såkaldte booster-vaccinationen.