Stærke SIF i nyt remis mod FCK

Michael Helligsø 

For anden gang i denne sæson spillede SIF uafgjort med FC København

FODBOLD Silkeborg IF føjede søndag aften endnu et stærkt resultat til sæsonens samling i Superligaen.

På hjemmebane foran 6001 tilskuere på Jysk Park blev det til 0-0 mod FC København, og dermed blev det for anden gang i denne sæson til en nulløsning mellem de to klubber.

Ligesom i Parken i starten af sæsonen havde SIF stor ære af kampen, og over 90 minutter var det hjemmeholdet, der kom til flest chancer.

Men den sidste skarphed manglede, og dermed forpassede SIF chancen for at spille sig helt op på en sensationel tredjeplads i tabellen.

Det lever de dog nok med i SIF, der nu indtager sjettepladsen i tabellen og har fire point ned til AGF på syvendepladsen.

Hjemmeholdet kom fint fra land, og i løbet af de første 10 minutter var Nicolai Vallys i to tilfælde ved at røre på sig, uden det dog for alvor blev farligt.

SIF-spillerne spillede som så ofte før med brystkasserne skudt frem og kom til flere lovende situationer. Midt i første halvleg havde Nicklas Helenius SIFs indtil da bedste mulighed, men hans flade skud strøg et pænt stykke forbi.

I den anden ende havde FCK ikke meget at byde på. Men efter et dumt boldtab af Joel Felix kom Jonas Wind pludselig til en stor hovedstødschance, der dog fra en svær vinkel blev headet forbi. Derudover havde backen Victor Kristiansen et udmærket forsøg fra kanten af feltet.

Efter en lille halv time følte Oliver Sonne sig snydt for et straffe, efter han blev hevet i armen af Kevin Diks, men dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen mente ikke, at der blev begået nogen forseelse.

Svenske Robert Gojani sluttede første halvleg af med et kvalificeret skud, der dog strøg over mål, og dermed var stillingen 0-0 ved pausen.

SIF fortsatte de friske takter efter pausen. Først var Rasmus Carstensen ved at komme til et skud efter et fremragende raid, mens Sebastian Jørgensen kort efter fik testet FCK-keeper Kamil Grabara med et skud fra distancen.

Kort efter opsnappede Nicolai Vallys bolden fra Nicolai Boilsen i en gunstig situation, mens hans skud voldte ikke FCK-målmanden besvær.

Ni minutter efter pausen var det ved at brænde på i den anden ende. Joel Felix smed bolden hen i fødderne af en modspiller, men forsvarsmakkeren Tobias Salquist leverede et fremragende returløb og fik bremset Jens Stage i feltet.

Få minutter senere kom SIF til en kæmpe dobbeltchance, der burde have givet mål.

En stærkt spillende Rasmus Carstensen trykkede af med venstrebenet i feltet, og riposten røg ud til en helt fri Sebastian Jørgensen, der tæt under mål brændte på Kamil Grabara. Kampens klart største chance indtil da.

Opgøret havde efterhånden udviklet sig til at blive en livlig affære, og FCK truede også i et par tilfælde med farlige omstillinger.

Efter lidt over en times spil blev Stefán Teitur Thórdarson sendt på banen i stedet for Anders Klynge.

Gæsterne havde dog stadig meget svært ved at kreere noget af betydning, og med 16 minutter igen var det i stedet SIF, der kom til en farlig omstilling. Nicolai Vallys erobrede bolden og afleverede til Nicklas Helenius, hvis flade skud blev pareret til hjørnespark.

Kort efter skiftede hjemmeholdet Andreas Oggesen og Søren Tengstedt ind for Mark Brink og Sebastian Jørgensen i et forsøg på at få friske kræfter på banen, da FCK efterhånden havde sat sig mere på opgøret.

Med to minutter igen blev en hårdt arbejdende Nicolai Vallys skiftet ud med unge Frederik Carstensen.

Kort efter kom Jonas Wind til kampens klart største FCK-chance, men fra tæt hold headede han lige over, og dermed endte det 0-0 på Jysk Park.