SIF-reserver knækket af smukke scoringer

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF savnede effektivitet og kunne lade sig inspirere af Lirim Qamili, der blev dobbelt målscorer for Horsens

FODBOLD Mandagens reserveligakamp bød på et nederlag til Silkeborg IF, der tabte 0-2 til AC Horsens på Jysk Park.

Den første halve time var blottet for chancer, men i det sidste kvarter inden pausen truede SIFerne gang på gang gæsternes mål, uden det dog kastede en scoring af sig.

Flydende kombinationsspil gav ellers gode skudmuligheder til Anders Dahl og Gustav Marcussen, men Horsens fik afvist tilnærmelserne. Efterfølgende kom SIF frem til flere afslutninger, men forsøg fra Søren Tengstedt og Jeppe Kilden Grøn var heller ikke nok til at bryde dødvandet.

I første halvlegs sidste minut burde Anders Dahl have åbnet scoringen, da midtbanespilleren var alene med målmanden, men SIF-spilleren afsluttede lige på Horsens-keeperen, og på riposten kiksede Gustav Marcussen sin afslutning.

Præcision var dog ikke en mangelvare, da gæsternes Lirim Qamili tog chancen fra distancen et kvarter inde i anden halvleg. Horsens-angriberen fik et smukt træf på bolden og hamrede kuglen op i krogen uden chance for sprællende Stan van Bladeren.

Fem minutter senere kunne det være blevet 0-2, men den hollandske keeper kom godt ud af sit mål, og i feltet lukkede han vinklen for Jannik Pohl. Kort efter var den gal igen, men SIF slap med skrækken, da Lirim Qamili prikkede bolden forbi det lange hjørne efter et godt drive ind i boksen.

Et kvarter før tid begyndte værterne igen at røre på sig, og fra tæt hold måtte Søren Tengstedt se et nærgående forsøg blive reddet.

I stedet fordoblede Horsens føringen i det 81. minut, hvor Lirim Qamili gav en ny prøve på sin fine sparketeknik. Fra kanten af feltet udplacerede han Stan van Bladeren med en velplaceret afslutning, og bolden strøg utageligt op i nettaget.

Der blev ikke scoret yderligere i opgøret, som SIFerne tabte 0-2.

Reserveliga, mænd:

Silkeborg IF - AC Horsens 0-2 (0-0)

Målscorere: 0-1 Lirim Qamili (61.), 0-2 Lirim Qamili (81.)

SIF (4-3-2-1): Stan van Bladeren - Oscar Fuglsang (46. Emil Thyregod), Alexander Busch, Nicklas Mehl, Nicklas Røjkjær - Anders Dahl (71. Mikkel Rytter), Andreas Oggesen, Jeppe Kilden Grøn (71. Jonathan Pank) - Søren Tengstedt, Gustav Marcussen - Frederik Carstensen (55. Lasse Kaihøj)