Åbningstid til at brevstemme bliver udvidet

Jesper Rosenquist 

Silkeborg Kommune udvider åbningstiden for at brevstemme både i dag og i morgen

SILKEBORG Både torsdag og fredag bliver det muligt at brevstemme til byrådsvalget og regionsrådsvalget frem til klokken 18 ved at møde frem på Borgerservice på rådhuset i Silkeborg.

Dermed bliver åbningstiden for at brevstemme på rådhuset forlænget i forhold til de oprindelige åbningstider.

- Vi forlænger åbningstiden set i lyset af, at coronavirussen er blevet opkvalificeret til en samfundskritisk sygdom. Så hvis man ikke er tryg ved at tage til et af kommunens 30 afstemningssteder på tirsdag, så har man muligheden for at brevstemme i stedet, siger kommunikationschef i Silkeborg Kommune, Hans Mogensen.

Rådhuset i Silkeborg er det eneste sted i Silkeborg Kommune, hvor det er muligt at brevstemme. Fredag 12. november er absolut sidste chance for at brevstemme.

Afgiv din stemme fra bilen
På tirsdag er valgstederne åbne fra klokken til 20, og Silkeborg Kommunen opfordrer til at stemme udenfor »myldretiden« mellem klokken 16 og 18, hvis man er utryg ved at stemme, når der står flest vælgere i kø.

Man er også velkommen til at tage sin egen blyant med, når krydset skal sættes på valgkortet.

Skulle du blive smittet med coronavirus og gerne vil stemme på tirsdag, kan du gøre det i din bil. På dit valgsted findes et telefonnummer ved indgangen, som du skal ringe til og få hjælp til at stemme, oplyser Silkeborg Kommune.