Avisen live-blogger fra valgets centrum

Hans Krabbe 

Midtjyllands Avis giver dig detaljeret valgdækning, fra første stemme er afgivet, til det nye byråd er på plads

SILKEBORG/MIDTJYLLAND Midtjyllands Avis er på plads med et talstærkt hold, når borgmesterkæden i Silkeborg natten til onsdag formentlig finder sin ejermand.

Vi live-blogger blandt andet fra valgcafeen på rådhuset i Silkeborg, hvor kandidater, byrådsmedlemmer, lokale folketingskandidater og pressen samles, i timerne efter at valgstederne lukker, ligesom vi også følger den siddende borgmester, Steen Vindum (V), og førsteudfordreren, Helle Gade (S), tæt i de afgørende timer.

- Kantinen på rådhuset bliver centrum for opfølgningen på valget i Silkeborg Kommune, og vi live-blogger fra cafeen fra klokken 18 og frem, forklarer Helmer N. Jakobsen, redaktionschef og omdrejningspunkt i avisens valgdækning og sammen med digital redaktør Søren Nielsen klar ved tasterne.

De rutinerede reportere Jesper Rosenquist og Kenneth Husum følger udviklingen og har styr på, hvilken vej vinden blæser. De sekunderes på rådhuset af reporter Caroline Balslev. Samtidig med live-bloggen, hvor vi løbende rapporterer om stort og småt, supplerer vi med lokale nyheder på midtjyllandsavis.dk, hvor du også finder relevante landsnyheder om kommunal- og regionsrådsvalget.

Samtidig med dækningen fra valgcafeen følger nyhedsredaktør Brian Holst og chefredaktør Hans Krabbe de to favoritter til borgmesterposten tæt. Brian Holst lægger sig i slipstrømmen af Steen Vindum, mens Hans Krabbe i nogle timer skygger Helle Gade.

Et valg til byråd og regionsråd er en festdag for demokratiet, og Midtjyllands Avis er da også med til festlighederne fra tidlig morgen. Vi har eksempelvis reporter Christian Kloch Larsen på plads, når et af kommunens valgsteder åbner klokken 8, så vi kan dokumentere, at valghandlingen kommer godt i gang.

Midtjyllands Avis er også funderet rundt om Silkeborg Kommune med redaktionel dækning af dele af Ikast-Brande Kommune og Viborg Kommune, ligesom vi er det eneste medie med daglig dækning af Favrskov Kommune og Skanderborg Kommune.

Egnsredaktør Rasmus Viuff styrer normalt Kjellerup-redaktionen, men tirsdag holder han fra Ikast et vågent øje med begivenheder med relevans for borgerne i Ikast-Brande Kommunes østlige del omkring Engesvang. Mod nord kører reporterne Morten Hallstrøm og Niels Frydenlund til Viborg for at dække udviklingen med perspektiv på Bjerringbro. I Favrskov har reporter Claus Sonne depechen, mens egnsredaktør i Ry, Marianne Brink, dækker valghandlingen i Skanderborg Kommune.

Opfølgninger onsdag
Mange spørgsmål finder først svar natten til onsdag. Så glæd dig til Midtjyllands Avis onsdag, hvor opfølgningen på tirsdagens valg bliver massiv. Dagen efter et kommunalvalg er pr. tradition også travl i Silkeborg, hvor man først er klar med de personlige stemmetal om eftermiddagen. Også her er Midtjyllands Avis naturligvis med og rapporterer fra første parket.

Er du ikke abonnent, så minder vi om, at du kan prøve avisen digitalt i en måned for kun én krone.