Coronastatus: Hver 10. indbygger i Silkeborg har været positiv

SILKEBORG: 9424. Så mange er i løbet af de seneste to år blevet testet positiv for corona i Silkeborg Kommune.

Det svarer til, at hver 10. indbygger har fået et positivt coronasvar. Som altså viste sig at være negativt for den enkelte. Og der udsigt til, at andelen af smittede vokser de kommende uger. For første gang har antallet af smittede i løbet af den seneste uge passeret 2000. Med hensyn til vacciner, så har nu mere end halvdelen af indbyggerne i Silkeborg Kommune fået det tredje stik.

På landsplan steg det samlede antal af coronaindlagte med 24 til 794 personer.

Det er det højeste niveau siden slutningen af januar sidste år.

Antallet omfatter både personer, der er indlagt med og på grund af covid-19.

Siden mandag er der registreret 229 nye indlæggelser af personer med covid-19. Det er det højeste, der er målt over et døgn i løbet af epidemien.

Ifølge Kasper Karmark Iversen, der er professor og overlæge på Københavns Universitet og Herlev-Gentofte Hospital, begynder man at mærke et stigende pres på hospitalerne grundet de mange indlagte.

- I regionen flytter vi covid-19-patienter fra et hospital til det andet på grund af presset, og vi sørger for hele tiden at udligne og dele det hospitalerne imellem.

- Men vi begynder at kunne mærke presset nu, siger Kasper Karmark Iversen.

Der er desuden registreret 25.073 smittetilfælde det seneste døgn, men tallet er overestimeret, da der mandag manglede 60.000 prøvesvar.

Blandt de smittede har 1701 personer været smittet med coronavirus før.