Nu kan du blive corona-vaccineret på apoteket

SILKEBORG Nørrevænget Apotek, Ørne Apotek, Svane Apotek tilbyder nu borgere vaccination mod corona.

Tilbuddet er kommet i stand via en aftale mellem Region Midtjylland og apotekerne og glæder regionsformand Anders Kühnau (S).

- Det er glædeligt, at apotekerne vil hjælpe med vaccineindsatsen. Aftalen sikrer endnu flere borgere let adgang til vaccination i nærområdet. Apotekerne yder et væsentligt bidrag i at sikre hurtig vaccination mod covid-19 til alle, der ønsker det, siger Anders Kühnau.

Region Midt er blandt de sidste, der har fået en aftale i stand med de lokale apoteker. Ifølge vaccinationsansvarlig på Nørrevænget Apotek, Michelle Broholm, skyldes det ikke mindst, at der har været ledige tider på regionens vaccinationscentre.

- Behovet har ikke været så stort, men vi er bare glade for, at vi får mulighed for at yde en samfundsmæssig indsats, siger farmaceut Michelle Broholm.

Indtil nu har knap 90 procent af voksne borgere i regionen sagt ja tak til vaccinen, mens omkring halvdelen af børn mellem 5 og 11 år har fået første vaccination eller booket tid til det.

- Rigtig mange er færdigvaccinerede eller er i et forløb, men for enkelte borgere kan tilbuddet om vaccine på det lokale apotek være en lettere mulighed, siger hun..

Omkring 1.116.000 borgere i Region Midtjylland er vaccinerede med mindst ét stik. Cirka 1.062.800 borgere har fået to eller flere vaccinestik. Af alle borgere i Region Midtjylland svarer det til, at 83,2 procent har fået mindst et vaccinestik, og at 79,2 procent har fået mindst to vaccinestik Vaccination på apoteker tilbydes som udgangspunkt uden tidsbestilling.