Det nye Søndertorv er klar til leg

af rasmus kreiberg 

Fri for bygge-materialer og maskiner står Søndertorv nu klar til brug. Mange har allerede lagt turen forbi

SILKEBORG Selv på en overskyet og kold januardag står det nye Søndertorv næsten og funkler. Det var ganske vist ikke den perfekte dag for leg på arealet, men en enkelt far skubbede dog sin datter på gyngestativet i et par minutter. De fleste gled roligt forbi i gadebilledet, selvom enkelte var henne og kigge nysgerrigt på det nye torv.

To af dem var søskendeparret Nana og Peter Legh-Smith, der generelt var positivt stemt overfor det nye torv, der fungerer som én stor naturlegeplads.

- Jeg syntes, det er blevet rigtigt flot, fortæller Nana Legh-Smith

- Men jeg har dog en lille anke i forhold til beplantningen. Der kunne måske godt være tænkt lidt mere på biodiversiteten.

Peter Legh-Smith var enig med sin søster, men kunne - når han betragter det nye torv - sagtens se sig selv boltre sig på pladsen, hvis han fortsat havde været barn,

- Som lille dreng ville jeg have elsket det her. Der er god mulighed for leg her på Søndertorvet, siger han.

De er dog ikke de eneste, der kunne glæde sig over de nye muligheder på det nye torv.

Da Lone Pape og hendes datter Emma kom forbi, kunne hun ikke dy sig for at sætte sig på en af gyngerne. Det blev til et hurtigt photo-shoot med Emma som kameramand. De var også begge tilfredse med Søndertorv.

- Jeg tænker, det er oplagt at have en legeplads her. Så er der også noget for børnene, når man er i byen, siger Lone Pape, hvorefter Emma hurtigt tilføjede.

- Ja det er i hvert fald pænere end det gamle.

Med det nye Søndertorv er der sat punktum for den store og gennemgribende renovering af gågaderne, der betyder, at silkeborgenserne nu kan glæde sig over gågader, der bliver betegnet som Danmarks grønneste. Bestræbelserne har været at trække naturen ind i byen med beplantning og småtræer, hvilket falder godt i tråd med, at Silkeborg er Danmarks outdoorhovedstad.

For Søndertorvs vedkommende betyder det, at der er etableret en stor naturlegeplads med plads til bevægelse, udforskning og leg for børn og barnlige sjæle.