Fredeligt nytår for politiet – men en del hærværk

Mette Andersen og Brian holst 

Politiet har fået ti anmeldelser om postkasser, der er blevet sprængt i luften. Men ellers forløb nytåret forholdsvis fredeligt

SILKEBORG Det gik heldigvis stille og roligt for sig de fleste steder i Silkeborg Kommune, da vi fejrede nytåret og bød 2022 velkommen.

Midt- og Vestjyllands Politi melder om en nytårsaften og -nat uden anmeldelserom »større ting og sager«, som vagtchef Jens Claumarch udtrykker det.

Den første anmeldelse om nytårshærværk var fra en beboer på Havretoften i Silkeborg, som anmeldte, at postkassen ved adressen er sprængt i stykker. Og det skulle ikke blive den sidste.

- I alt har vi modtaget ti anmeldelser om sprængte postkasser. Vi kan ikke sige, at der er ét område, der har været specielt plaget. Anmeldelserne kommer spredt fra hele lokalområdet, konstaterer politiassistent Flemming Just fra politiet i Silkeborg.

I Kjellerup så vidner ved 22-tiden en dreng på omkring 15 år sprænge en postkasse i stykker på Sindingsgade, og i Bryrup lød en anmeldelse, at seks-syv ulovlige kanonslag eller bomberør omkring klokken 19.30 blev fyret af lige i rap på Hovedgaden.

Lidt før kl. 23 så et andet vidne en postkasse blive sprængt i luften på Østervang i Bryrup. Anmelderen så en gruppe på fire-fem personer på stedet.

Der har også været anmeldelser om mindre sager med uro, uorden og »musik til ulempe«, som det hedder i politirapporten, når naboer synes, at der bliver spillet alt for højt ved festen.

- Nytårsnat havde vi en patrulje ved Virklund Skole, hvor anmeldelsen gik på, at fem unge var kommet i klammeri i forbindelse med en nytårsfest. Men der kom ikke en sag ud af det, siger Flemming Just.

Også Midtjysk Brand & Redning havde en stille nytårsaften og -nat og ingen udrykninger i Silkeborg-området, oplyser beredskabets vagtcentral.