Oprydning på søens bund: Dykkere fandt briller og dåser

Christian Kloch Larsen 

- Vi fandt heldigvis ikke så meget som sidst, siger Regtize Futterup fra Silkeborg Frømandsklub efter lørdagens oprydning ved Østre Søbad

SILKEBORG Udbyttet var ikke så stort, da syv dykkere fra Silkeborg Frømandsklub lørdag dykkede ned på bunden for at rydde op efter badegæsterne ved Østre Søbad.

Der blev fundet lidt tøj, flere par briller samt flasker og dåser, som er tabt eller smidt i søen.

- Vi fandt ikke helt så meget, som da jeg var nede på bunden for at rydde op i sommer, og det er jo godt. Så det nytter jo også noget, at der regelmæssigt bliver ryddet op på bunden, fortæller Regitze Futterup fra Silkeborg Frømandsklub.

I sommer var hun alene om at rydde op på bunden, men lørdag stillede frømandsklubben med syv dykkere.

- Alligevel fandt vi slet ikke så meget, som jeg gjorde dengang. Men det spiller måske også ind, at sigtbarheden denne gang var meget ringe, fortæller Regitze Futterup, som regner med, at frømandskubben fremover jævnligt vil tilbyde oprydning på bunden ved søbadet.

De genstande, der blev samlet op fra søens bund, har frømandsklubben nu overdraget til Silkeborg Kommune. Så det er her, man kan henvende sig, hvis man på billedet for eksempel genkender et par af brillerne, som man har savnet sin badeturen til Østre Søbad.