Mere lys skal skabe mere tryghed omkring Skoletorvet

Kenneth Husum 

Politi og taxiselskaber har efterlyst mere lys omkring Skoletorvet og langs Estrupsgade

SILKEBORG Silkeborg Kommune skruer op for lyset på Skoletorvet og Estrupsgade.

Det sker efter ønske fra taxichauffører og politi for at at skabe tryghed og dermed også forebygge vold i nattelivet.

- Det er lidt af et minefelt, hvor der ofte er mange mennesker, når der er gang i nattelivet. Det er samtidig det første sted, mange møder om morgenen, når de kommer til Silkeborg på stationen, og en bedre belysning vil være en bedre velkomst til vores by, forklarer Martin Jakobsen (K), formand for plan- og vejudvalget.

Forslaget om ekstra belysning er en udløber af et dialogmøde i september mellem teknik- og miljøafdelingen, Midt- og Vestjyllands Politi og taxi-selskaberne under overskriften »Stop volden i nattelivet«.

Dialogen handlede blandt andet om taxi-opsamling ved Skoletorvet og mulighederne for at lave en mere smidig opsamling, så der ikke opstår uro og vold i forbindelse med taxi-køen.

På mødet blev Silkeborg Trafikterminal på Drewsensvej foreslået som et alternativt sted til også at opsamle kunder. Taxi-selskaberne pegede dog på, at den svagt oplyste strækning på Skoletorvet og Estrupsgade kan blive oplevet som mørk og utryg at gå.

Plan- og vejudvalget har godkendt et projekt til 113.000 kr. med etablering af mere lys på midten af Skoletorvet ved bænkene og langs Estrupsgade. På Skoletorvet kan belysningen suppleres med to master med lidt mindre projektører i stil med dem på Norups Plads. Placeret i henholdsvis den nordlige og sydlige del af pladsen. Projektørerne skal justeres, så effekten fra springvandet ikke drukner i lys.

Belysningen på Estrupsgade kan forbedres ved at udskifte de nuværende lysarmaturerne.