Silkeborg er Danmarks bedste til behandling af hjertesvigt

For andet år i træk er Regionshospitalet Silkeborg ifølge Dagens Medicin kåret som Danmarks bedste til behandling af hjertesvigt

SILKEBORG Regionshospitalet Silkeborg er bedst til pleje og behandling af patienter med hjertesvigt.

Det har Dagens Medicin slået fast. Og det er for andet år i træk, at sygehuset i Silkeborg får den fornemme titel.

Ifølge overlæge Esben Hjorth Madsen fra Diagnostisk Center på sygehuset i Silkeborg, så spiller sygeplejersker, læger, sekretærer, terapeuter og alle andre kolleger en afgørende rolle, når det handler om at skabe et godt tilbud til patienter med hjertesvigt.

- En enkelt person eller enkelt faggruppe kan ikke skabe den slags resultater alene. Det kræver en holdindsats, og det er noget af det, vi er rigtig gode til i Silkeborg. Den fælles indsats og gensidige respekt for hinandens faglighed og indsats er noget af det, der gør en stor forskel for vores alvorligt syge patienter, siger Esben Hjorth Madsen.

Opgørelsen fra Dagens Medicin er blandt andet baseret på tal fra Dansk Hjertesvigt Database. Databasen skal overvåge og sikre forbedring af behandling og pleje til alle danske patienter med hjertesvigt. Opgørelsen og placeringen i toppen siger derfor i høj grad noget om kvaliteten af den behandling, patienterne får på Regionshospitalet Silkeborg, vurderer Esben Hjorth Madsen.

Behandlingen af hjertesvigt består af en hel pakke af ydelser som blandt andet medicinsk behandling, fysioterapi og undervisning i medicin, sygdomsforståelse og fysisk træning. Og kvaliteten af behandlingen kan have stor betydning for patienternes liv og overlevelse.

- Vi er flere sygehuse, der ligger meget tæt i toppen, og det er små forskelle, der gør, at det lige er os, der løber med førstepladsen, men dejligt er det alligevel! Dertil skal siges, at den indsats der leveres nu, i høj grad er resultatet af et fantastisk arbejde med at opbygge en god organisation gennem flere år, hvilket talrige tidligere medarbejdere fortjener stor anerkendelse og ære for, påpeger Esben Hjorth Madsen.

holst