Sygehuset bedst til behandling af voksne med diabetes

Søren Nielsen 

Regionshospitalet Silkeborg er landets bedste til at udrede og behandle voksne patienter med diabetes

SILKEBORG Det anerkendte fagtidsskrift Dagens Medicin har kåret Regionshospitalet Silkeborg til at være det bedste sted til at behandle kategorien »voksne patienter« med den store folkesygdom diabetes.

Samarbejdshospitalet i Viborg kåres samtidig helt overordnet til at være landets bedste inden for hele diabetesområdet.

- Vi er utroligt stolte over, at Hospitalsenhed Midt ligger så flot placeret i Dagens Medicins opgørelse. Det vidner om en engageret, målrettet og faglig stærk indsats fra holdene bag diabetesbehandlingen, siger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen i en skriftlig kommentar.

Regionshospitalet Silkeborg bliver kåret i voksenkategorien som den bedste for tredje år i træk.

Og det vækker glæde i Diagnostisk Center, fortæller specialeansvarlig overlæge Klavs Würgler Hansen fra Klinik for Diabetes, Knogle- og Hormonsygdomme.

- Det betyder meget for os at se, at vores indsats bærer frugt. Vi arbejder målrettet med kvalitetsmålinger og de data, som ranglisten er baseret på, for at sikre, at vi hele tiden leverer en god behandling til vores patienter, siger Klavs Würgler Hansen.

Han understreger, at der bag de flotte resultater står et tværfagligt hold af sekretærer, sygeplejersker, diætister og læger.

- Det er en gruppe engagerede fagfolk, som sætter en ære i at følge med i den rivende udvikling, der er inden for diabetesbehandling. Vi undersøger hele tiden horisonten for de nye muligheder, der blandt andet viser sig inden for diabetesteknologi og nye behandlingsformer for type 2 diabetes. Og samtidig følger vi den udvikling, der er peger frem mod et endnu tættere samarbejde på tværs af regionshospitalerne og Steno Diabetes Center Aarhus med stor interesse, fortæller Klavs Würgler Hansen.