Historien om kuranstalten

SILKEBORG Silkeborg Bad fortæller lørdag 26. februar kl. 14 historien om Silkeborg Vandkuranstalt.

Kuranstalten åbnede i 1883 og blev begyndelsen på Silkeborgs æra som kurby.

Da man valgte at anlægge et kurbad ved Ørnsø, var det først og fremmest på grund af Arnakkekilden. Også beliggenheden tæt ved skov og sø var vigtig, fordi det gav mulighed for at komme ud i den friske luft - et element, der kunne være en vigtig del af kuren.

De kursøgende brugte meget tid i parken ved blandt andet at spille tennis, kroket og lave friluftsgymnastik, og de blev sendt ud på de såkaldte terrænkure i skoven.

På omvisningen hører man om, hvordan det hele fungerede og hvordan det var at være gæst på kurbadet. Undervejs ser man også den dokumentariske udstilling i Skovvilla, hvor man kan fordybe sig i flere fortællinger, genstande og billedmateriale fra kurtiden.