Vandet står højt: Kommunen tilbyder gratis sand og sække

Vand på vejen giver så store problemer, at to veje nu er midlertidigt lukket

SILKEBORG Ligesom i 2020, da Gudenåen og Silkeborgsøerne gik langt over deres bredder, træder Silkeborg Kommune nu igen til med en hjælpende hånd til hus- og haveejere og andre, der er truet af oversvømmelser.

De kan hente gratis sandsække og sand til at beskytte deres ejendomme i den aktuelle situation, hvor vandstanden i åer og søer er høj og jorden samtidig er ved at være godt mættet af vand.

Sand og sække kan afhentes hos Midtjysk Brand og Redning på Kejlstrupvej mellem klokken 8 og 16 alle ugens dage eller på Entreprenørgården på Tietgensvej i åbningstiden. Vælger man entreprenørgården, skal sand og sække bestilles på forhånd.

Den høje vandstand giver nu så store problemer for trafikanterne på to veje, at begge er blevet midlertidigt spærret.

Sørkelvej ved Sminge blev lukket tirsdag, og onsdag blev også Vorretvej vest for Katrinedal lukket på grund af vand på vejen. Vejen er spærret mellem ejendommene på Vorretvej 8 og 9.

Silkeborg Kommune oplyser, at Vorretvej forventes at være spærret i op til 14 dage, men vil blive genåbnet, så snart det er forsvarligt.

På Sørkelvej ved Sminge er broen over Gjern Å spærret til 8. marts, men også her vil vejen blive genåbnet før, hvis det er forsvarligt.

mette