20-årig dømt: Skød med bomberør, satte ild til bil og gik med kniv

Retten i Viborg har i dag idømt en 20-årig mand fra Silkeborg en fængselsstraf på fire måneder for flere forskellige overtrædelser af straffeloven

SILKEBORG En 20-årig mand fra Silkeborg valgte i december 2020 at affyre to skud fra et bomberør mod en patruljebil, hvori to betjente befandt sig.

En uge forinden var den samme mand sigtet for overtrædelse af straffeloven, da han verbalt havde overfaldet en betjent, der havde sigtet ham for at være i besiddelse af en kniv på et offentligt tilgængeligt sted.

Tirsdag var den 20-årige mand så ved retten i Viborg tiltalt for de to ovenstående sager samt andre forhold.

I alt lød anklagerne på hele 15 forskellige forhold, herunder flere tilfælde af tyveri, besiddelse af skunk og en lang række tilfælde af fornærmelig og hånende tiltale af polititjenestemænd.

Det ældste af de i alt 15 forhold fandt sted i januar 2018. Her havde den 20-årige i forening med en anden person antændt fyrværkeri i en bil, hvorved der opstod ild i bilens førerkabine, så der skete skader for cirka 49.000 kroner.

- Jeg er nogenlunde tilfreds med dagens dom, da vi har haft at gøre med en ung herre, der ikke helt har kunne finde ud af at følge reglerne i samfundet. Når man allerede som 20-årig blandt andet har sat ild til en bil og affyrer fyrværkeri mod politibetjente, er det fint med en lille pause, selvom fire måneders fængsel i min optik er lidt billigt sluppet, udtaler anklagerfuldmægtig Kasper Helbo hos Midt- og Vestjylland Politi.

I perioden op til affyringen af bomberørsskuddene mod en patruljebil i december 2020 var den 20-årige også tiltalt for flere forskellige forhold af tyverier fra henholdsvis en købmand og en tankstation.

Ligeledes var han tiltalt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at have kravlet op i en byggekran i omkring ni meters højde, hvorfra han blev sigtet for verbale overfald mod forskellige betjente.

Den 20-årige blev ved retten kendt skyldig i 13 af de 15 forhold, herunder besiddelse af en mindre mængde skunk. Han blev frifundet for indbrudstyveri og hærværk begået på en skole.

Dommen, der blev idømt som en tillægsstraf, blev modtaget.