Surrealismens giganter

SILKEBORG Ældre Sagens anden foredragsrække i forårssæsonen har fået den overordnede titel »Surrealismens giganter«.

Det første af tre foredrag vil den 7. april omhandle den spanske Joan Miró (1893-1983), der blev en af sin samtids helt store surrealistiske kunstnere. Han bosatte sig i Paris i 1920 og fik hurtig kontakt til en gruppe af surrealister, der inspirerede ham til den stilretning, som han især skulle komme til at beskæftige sig med. Hans mange malerier er drømmende, mystiske og fascinerende. Ud over maleriet arbejdede han med skulpturer - herunder også skraldeskulpturer - keramik og billedtæpper. Han har udført en lang række udsmykninger i såvel keramik, som glas og tekstil.

I 1971 grundlagde Miró et museum i Barcelona, hvor hans egne værker kan ses. Han donerede en enorm samling malerier og skulpturer til museet. Joan Miró har været inspirationskilde for mange kunstnere i senere generationer, herunder også Asger Jorn.

Foredraget holdes af Brit Vittrup og foregår i Medborgerhuset. Tilmelding til Ældre Sagen er nødvendig.