En stor dag i Aqua: Parkens areal fordoblet

Christian Kloch Larsen 

Silkeborg Kommune overdrog tirsdag 27.000 kvadratmeter til Aqua, som nu går i gang med at rejse penge til at realisere den store masterplan

SILKEBORG En stor dag og en glædens dag. Disse ord blev sagt igen og igen, da Aqua Akvarium og Dyrepark tirsdag eftermiddag kom et afgørende skridt videre med masterplanen for den store udvidelse af dyreparken.

Ordene faldt, da Silkeborg Kommune officielt overdrog 27.000 kvadratmeter skov til Aqua - en fordobling i forhold til det hidtidige areal.

- I dag er en stor dag, sagde borgmester Helle Gade (S), som også fik æren af at indvie det nye område ved at klippe det røde bånd med en gylden saks.

- For med den officielle overdragelse af 27.000 kvadratmeter er en af de grundlæggende forudsætninger for at kunne realisere masterplanen på plads. Der foregår nu et stort stykke arbejde med at finde finansieringen til de mange spændende planer. Jeg er sikker på, at det nok skal lykkes, sagde borgmesteren.