Kommunen støtter værtsfamilier

Kenneth Husum 

Stor forskel på kommuners hjælp til familier, der huser ukrainske flygtninge

SILKEBORG Mellem 0 til 500 kr. om dagen.

Så meget svinger den økonomiske støtte fra kommunerne til de værtsfamilier, der huser ukrainske flygtninge.

Særloven for ukrainske flygtninge giver mulighed for, at kommuner kan give op til 500 kr. om dagen i kompensation for hver ukrainsk flygtning, som danskere vælger at give tag over hovedet.

I Silkeborg Kommune bliver der til private værter, der huser ukrainske flygtninge, udbetalt 100 kroner per person per døgn. Derudover betales der direkte til ukrainske flygtninge 60 kroner per voksen og 30 kroner per barn per døgn.

- Der er nogle kommuner, der betaler mindre, men også kommuner, der betaler mere, fortæller Anita Jensen, der er beskæftigelseschef i Silkeborg Kommune.

- Vores ramme for det, vi udbetaler til flygtningene, er med udgangspunkt i det, vi kalder for overlevelseshjælp, hvor man kommer i en helt særlig situation og skal overleve, forklarer hun.

Overlevelseshjælp er økonomisk støtte, der kan gives til personer, der er kommet i en situation, hvor de ikke har penge til at overleve for. Det er enten et mindre kontant beløb pr. dag, der skal anvendes til mad, eller eventuelt som en rekvisition til at købe ind for. Det er en ordning, der kun bruges i få tilfælde.