Drømmen brast: Silkeborg-Voel ydmyget i Ikast

Mathias Hove Andersen 

Voel-holdet har udspillet sin rolle i slutspillet efter et klart nederlag på udebane mod Herning-Ikast

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel skulle bruge en sejr onsdag aften for at holde liv i håbet om en semifinalebillet, men på udebane måtte holdet se sig slået med klare 31-21 af Herning-Ikast, som dermed går videre fra slutspilspuljen sammen med Team Esbjerg.

Simone Petersen åbnede scoringen for hjemmeholdet, men Herning-Ikast måtte klare sig uden playmakeren i hovedparten af første halvleg. Efter godt tre minutters spil fik hun en albue i panden, da Helene Kindberg sled sig fri til skud, og det uheldige sammenstød med Voel-profilen gav en stor bule og en tidlig tur i omklædningsrummet.

Silkeborg-Voel brændte ganske vist det efterfølgende straffekast, men gæsterne havde momentum og anført af Helene Kindberg vendte de grønblusede 2-1 til 2-4. Herning-Ikast svarede dog prompte igen og straffede flere tekniske fejl med fire scoringer på stribe.

Sofie Bæk Andersen var blandt de største syndere hos gæsterne, og da playmakeren havde lavet tre fejl i træk, bragte Herning-Ikast sig foran med 9-5. Voel-træner Jakob Andreasen reagerede med en timeout og gik over til syv mod seks. Det taktiske træk lykkedes, og med fem minutter tilbage af første halvleg reducerede Ann Grete Nørgaard til 10-9.

Simone Petersen vendte efterfølgende tilbage til banen med en stor forbinding omkring hovedet, og hun var med til at slå et nyt hul for Herning-Ikast, som dog måtte nøjes med en pauseføring på 14-12 efter en vigtig redning fra Stine Bonde.

Gæsterne fik muligheden for at reducere yderligere, da det første angreb i anden halvleg udløste et straffekast, men for tredje gang i kampen svigtede Silkeborg-Voel fra syvmeteren, og i stedet øgede Herning-Ikast til 15-12.

Den tunge åbning gjorde ondt, og da indskiftede Jessica Ryde hurtigt blev noteret for fire redninger, så det sort ud for Silkeborg-Voel. Samtidig sneg der sig flere tekniske fejl ind i spillet, og det udnyttede værterne ved at øge til 19-13 efter godt 38 minutters spil.

På det tidspunkt var kampen reelt afgjort, og et comeback var aldrig under opsejling. Herning-Ikast førte flere gange med ni mål, og med syv minutter tilbage på uret havde det udviklet sig til en regulær ydmygelse, da favoritterne bragte sig foran med 28-18.

Hovedparten af de 1729 tilskuere havde en fornøjelig aften i IBF Arena, og der var stående ovationer, da slutsignalet lød ved stillingen 31-21.

Der resterer fortsat en enkelt kamp i puljen for Silkeborg-Voel, der møder Horsens i Jysk Arena onsdag 4. maj. Opgøret har dog kun kosmetisk betydning, da begge hold er uden mulighed for at avancere.