Midtbybutikker gør rent og sælger ud

Peter Bruvik-Hansen 

Lørdag afvikler medlemsbutikkerne i Handel Silkeborg den årlige rengøringsdag

SILKEBORG I morgen, lørdag den 7. maj, bliver der gjort rent på gader og stræder i midtbyen i Silkeborg, og de forretningsdrivende i midtbyens butikker finder de ekstra gode tilbud frem.

Det sker i forbindelse med den årlige rengøringsdag, der i årtier har været et fast indslag i årshjulet for skiftende lokale gade-, city-, og handelsstandsforeninger.

Meget vand er dog blevet spulet ud over midtbyens butiksfacader og gågader, siden lokale brandmænd første gang stod tidligt op og rullede deres sprøjtevogne gennem midtbyen, så alt var skinnende rent til butiksåbning og gratis rundstykker til kunderne.

Rengøringsdagen anno 2022 bliver dog uden indsats fra Brand & Redning, og i stedet er der lagt op til, at det er forretningsdrivende, som i samarbejde med de enkelte gadeudvalg selv gør lidt rent omkring butikkerne.

I Tværgade sker det eksempelvis allerede fra klokken 7.30, hvor butiksindehavere og bestyrere mødes for at vaske og skylle gaden, rengøre bænke og plante blomster samt - som det er tradition for Tværgade - smøre rundstykker og brygge kaffe til de morgenfriske kunder, der dukker op, når butikkerne åbner klokken 10.

Ifølge gadeudvalget for Tværgade bliver der også en konkurrence til børnene, som skal finde små biler i butikkernes vinduer.