Folkeafstemning i gang: Sæt dit kryds mellem bøgerne

Tekst of foto: Kenneth Husum 

De næste to valg er der som et forsøg mulighed for at brevstemme på lokalbibliotekerne

GJERN En sommerkrimi og en stemme til folkeafstemningen om EU-forsvarsforbeholdet. Det er der mulighed for i denne uge på lokalbibliotekerne i Gjern, Them og Kjellerup, hvor der som et forsøg åbnes for at kunne brevstemme.

- Der har hidtil kun været mulighed for at brevstemme på Borgerservice på rådhuset, men vi prøver nu at gøre det nemmere for flere ved at åbne op for det på lokalbibliotekerne, siger specialkonsulent Lejf Rattenborg Bøgedal, Silkeborg Kommune.

Det kommer til at foregå efter samme model som på rådhuset med to udsendte medarbejdere, der står for at kontrollere legitimation, udlevere stemmeseddel og tage imod den forseglede kuvert med stemmen.

- Nu prøver vi det af de næste to valg og ser så på, hvor mange der har benyttet sig af det, inden vi tager stilling til, om det er noget vi skal fortsætte med, siger Lejf Rattenborg Bøgedal.

I Gjern har der været mulighed for at brevstemme mandag og tirsdag. I Them og Kjellerup er der stadig en chance for at nå det onsdag eftermiddag og igen på fredag.

I forhold til forrige folkeafstemning i 2015 er der denne gang udsigt til langt flere brevstemmer. Foreløbig er der tale om omkring en fordobling.

At stemme når det passer
Det hænger sammen med en blanding af, at flere ønsker at kunne stemme, når det passer dem, og der kommer flere hos Borgerservice blandt andet for at få fornyet pas for at kunne rejse igen efter en periode med corona-nedlukning.

På selve valgdagen 1. juni er der 30 forskellige valgsteder i Silkeborg Kommune. Enkelte valgsteder er flyttet i forhold til forrige valg. Valgstedet i Hjøllund flytter fra et lokale ved Hjøllundhallen til Vrads Forsamlingshus. I Gjessø flytter valgstedet fra skolens gymnastiksal til Gjessø Forsamlingshus. I Buskelund er der en mindre ændring, hvor valgstedet flytter fra den gamle hal til den nye hal. Det store valgsted i Jysk Arena flytter fra Hal A til Hal B. Det skyldes, at BSH skal spille på hjemmebane på valgdagen.