Borgere chokeret over skovsvin: 50 kilo affald indsamlet på kun to timer

Søren Nielsen 

Fire lokale skovgæster kunne i løbet af blot to timer samle op mod 50 kilo affald under motorvejsbroen i Nordskoven

SILKEBORG Vi er rystede over, hvad folk bare smider ud i naturen.

Sådan siger Bente Kjærskov, der sammen med tre andre brugte to timer i søndags på at samle affald i skovarealeret under motorvejsbroen, der går gennem Nordskoven.

Det var ikke småting, som var smidt ud i naturen.

- Vi fandt gasflasker, metalstænger, bilmåtter, klude, underbukser, bleer, snuspakker, cigaretter og adskillige stykker emballagepapir, siger Bente Kjærskov.

Sammen med sin mand og et andet ægtepar samlede de i løbet af to timer op mod 50 kilo affald.

De bruger tang og hansker, når de samler ind, og det hele kom i sække og stillet klar til afhentning af medarbejdere fra Naturstyrelsen Søhøjlandet.

Ægteparret går ofte tur i Nordskoven og særligt omkring Schoubyes Sø, hvor de lufter hunde. Også omkring søen er problemerne med affald tiltagende, mener hun.

- Det gode vejr trækker mange gæster i skoven. I pinsen var der rigtig mange, og det er helt fint. Vi skal bare alle sammen huske at rydde op efter os, konstaterer Bente Kjærskov, der gerne vil give opfordringen videre.

Ikke mindst fordi de kommende generationer fortjener en smuk - og ren - natur i landets outdoorkommune.

- Vi skal tænke på de næste genenerationer. Vi må ikke efterlade noget svineri i naturen til dem, siger Bente Kjærskov, der selv for nylig blev bedsteforælder.