Løb nytåret ind: Champagneløbet vender tilbage

Brian Holst 

Da bærende kræfter bag landets største nytårsløb i Funder Løbeklub trak sig, var det ensbegyndede med landets største nytårsløb. Men nu vender det tilbage

SILKEBORG Nytåret kan igen fejres med en god gang motion og underholdning nytårsaftensdag.

I efteråret 2021 trak blandt andre Flemming Vilhelmsen sig fra Champagneløbet, ligesom bestyrelsen i Funder Løbeklub - med Bitten Vilhlemsen som formand - valgte at trække sig. Dermed var der ingen på det tidspunkt i Funder Løbeklub, som havde mulighed for at tage over og føre løbet videre.

- Men efter en længere pause - også på grund af corona - så er vi i Funder Løbeklub blevet enige om, at det er tid til at starte Champagneløbet op igen i 2022, konstaterer Flemming Thorsager, der er med i den nye styregruppe bag løbet og også var én af de bærende kræfter i de tidligere udgaver af Champagneløbet.

Der er nedsat en ny styregruppe som består af syv medlemmer, hvoraf tre af dem er fra den tidligere styregruppe bag løbet. Dermed videresføres noget af den erfaring, som er nødvendig til et stort løb. Med flere end 2000 deltagere var Champagneløbet i Silkeborg Danmarks største nytårsløb.

Flemming Thorsager oplyser desuden, at til forskel fra tidligere år, er der tale om en samlet gruppe, hvor der ikke er nogen, der er mere frontpersoner end andre. Løbet bliver afviklet med de vanlige distancer på 2,5 km, 5 km, 1/4 maraton og 1/2 maraton. Dog bliver der i år ikke en 10 km gåtur.

På ruten vil der som sædvanligt være mulighed for at høre live-musik, se fyrværkeri og anden underholdning - og der vil være bobler og kransekage til deltagerne.

- Vi har i år valgt at sætte et loft på 2000 deltagere, så der er plads til alle på ruten og i champagneudleveringen. Det er vigtigt, at alle får en god oplevelse, oplyser Flemming Thorsager.

Et nyt medlem i styregruppen er Ann Merete Kongensgaard, der er afdelingsdirektør i Middelfart Sparekasse, som er trådt ind som hovedsponsor for løbet.

- Det er en god tradition med et nytårsløb i byen, hvor man kan mødes og have en god oplevelse sammen på årets sidste dag. Så jeg er meget glad for, at det igen lykkes at få stablet et nytårsløb på benene, siger Ann Merete Kongensgaard.