Banal trafiksag udviklede sig: 78-årig risikerer fængsel

Adam Haff 

78-årig bilist snittede lastbil på p-plads. Da lastbilchauffør påtalte sagen, kørte bilisten frem og ramte manden. Nu er bilisten sigtet for alvorlig lovovertrædelse

SILKEBORG En 78-årig mand har fået en rigtig ærgerlig sag på halsen efter en kørselsfejl i Silkeborg torsdag formiddag.

Kort før klokken 10 bakkede han ud fra en p-plads ved Rema 1000 på Balle Torv. I den forbindelse kom bilisten til at snitte en Rema 1000-lastbil ved forhjulet. I stedet for at stoppe, så lagde den 78-årige bilist an til at køre væk derfra. Det oplyser lokalpolitiet i Silkeborg.

Påkørte chaufføren
Den 52-årige lastbilchauffør gik hen til bilen for at tale med den ældre mand. Ifølge politiet ville bilisten dog ikke stige ud af bilen. Lastbilchaufføren stillede sig foran bilen. Det holdt dog ikke bilisten tilbage, for han kørte frem og ramte den 52-årige chauffør på benet, hvorefter han kørte væk.

- Der er heldigvis ikke sket den store skade. Men det var rigtig dumt, at bilisten valgte at køre væk fra stedet på den måde, siger Lasse Ivanøe, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Silkeborg.

Uheldet blev filmet på supermarkedets videoovervågning, og politiet fik senere på dagen fat på den 78-årige mand.

Han er sigtet for at overtræde straffelovens paragraf 252, der handler om på hensynsløs måde at volde fare for andres liv og førlighed.

Hvis man dømmes for det, udløser det en fængselsstraf.

Samtidig er den ældre mand sigtet for at forlade et uheldssted uden at give sig til kende og eventuelt yde hjælp.