Silkeborg går igen mod ensomhed

SILKEBORG Silkeborg er også med på ruten, når der over hele landet fra 8. august til 14. oktober er »March mod Ensomhed«.

Det er ildsjælen Patrick Cakirli, der går forrest i marchen mod ensomhed, der finder sted for femte gang.

Konceptet er enkelt: Ingen skal gå alene. Derfor kommer Patrick heller ikke videre, hvis der ikke er nogen, der vil gå med ham.

Silkeborg er med på ruten 14. september, hvor der er fælles afgang fra rådhuset med kurs mod Århus. Det er gratis at gå med, og man kan gå så langt eller kort, som man selv ønsker.

Patrick Cakirli har selv oplevet ekstrem ensomhed, men det vendte en decemberaften i 2016, hvor han sendte en besked ud på et socialt medie om sin situation og skrev, at han ville sidde på rådhuspladsen i København på et bestemt tidspunkt i håb om, at nogen ville læse hans budskab og møde op.

Det var der 17, der gjorde.

Det blev et vendepunkt for ham, og han har siden gjort det til sin mission at inspirere andre til at bryde ensomheden.

Den årlige march skal sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring såvel som for at samle ind til March mod Ensomheds Landsindsamling, som i år støtter Recovery Bulls, der er en idræts- og aktivitetsbaseret nonprofitorganisation, som blandt andet forebygger og afhjælper ensomhed blandt mennesker i udsatte livspositioner.