Gratis festival: Noget Bedre hylder musikkens fællesskab

Kasper Malling Beck 

Musikfestivalen Noget Bedre præsenterer fra på torsdag et bredt udvalg af genrer fra scenen i Indelukket. Frivilligt arbejde driver festivalen, der finansieres ved salg af støttearmbånd

SILKEBORG Musikfestivalen Noget Bedre byder igen velkommen til musik, samvær og fællesskab i Indelukket. Det foregår fra torsdag den 28. til lørdag d. 30. juli.

Efter to år med først aflysning og siden restriktioner på grund af corona glæder formand, Christian Nørgaard, sig over, at musikere og festivalgæster får bedre mulighed for at nyde musikken og fællesskabet.

- Nu kan vi endelig afvikle Noget Bedre med nærvær, samvær og tilstedevær, siger han.

Noget Bedre har altid haft mange lokale Kunstnere på programmet.

I år ved blandt andre Black Swamp Water, Døgnkiosk, Dead Hands og Don’t Ask About the Bandname. Disse navne bevæger sig genremæssigt rundt i pop- og rockmusikkens hjørner, hvilket er typisk for festivalen. Udover pop og rock kan hip-hop, folkemusik fra balkan og hårdtslående dødsmetal blandt andet opleves fra scenenkanten fra på torsdag.

Samme spredning finder man i alderen på de optrædende, fortæller bestyrelsesmedlem og festivalkonferencier, Rasmus Sitarz.

- Jeg tror, den yngste musiker er 17-18 år, mens den ældste er over 70, siger han og uddyber, at de optrædende trods det lokale fokus kommer fra hele landet.

Festivalen har fri entre, og er i det hele taget profitfrit foretagende. Alle er således frivillige inden for musik, øl og mad.

Gratis er det dog ikke at drive festival, hvor der skal lejes lydudstyr, scene, bortskaffes affald og meget mere. Derfor sætter festivalen stor pris på de mange mennesker, der hvert år støtter festivalen ved at købe et såkaldt støttearmbånd.

Disse kan igen i år købes i festivalens informationstelt.