Borgere modtager massevis af falske svindel-sms’er

Brian Holst 

Silkeborg Kommune advarer om, at der florerer falske sms’er, som forsøger at lokke NemID oplysninger ud af borgerne. 40-50 borgere har i denne uge henvendt sig om sagen

SILKEBORG Det er vigtigt at være opmærksom på falske sms-beskeder, som i øjeblikket bliver sendt ud til borgere i Silkeborg Kommune.

Det er netop Silkeborg Kommune, som bliver misbrugt med navn i sms’erne.

- Det er Silkeborg Kommune, der står som afsender på sms’erne, og det er vigtigt at fastslå, at vi ikke sender den type beskeder om ny digital post ud til borgerne, konstaterer teamlederen i Borgerservice, Sofie Martinussen.

Hun oplyser, at 40-50 borgere i denne uge har henvendt sig, fordi de har modtaget sms’en.

- Desvære er der nogen, der er hoppet i fælden. Af sms’en fremgår det, at Borgerservice har sendt ny post, og at man derfor skal trykke på et link og efterfølgende logge ind med sit NemID. Men det skal man ikke gøre, siger Sofie Martinussen.

Når man har trykket på linket, så kommer der en opfordring til, at man skriver sit cpr-nummer og adgangskode til NemID, hvorved man åbner for en ladeport af muligheder for, at svindlerne får mulighed for at frarøve eksempelvis beløb fra konti. Sofie Martinussen er dog ikke bekendt med, at der er nogen, som er blevet franarret pengene.

Hvis man er kommet til at videregive de følsomme, personlige oplysninger er det en god idé at kontakte politiet.