Børnene er begyndt i skole igen, og derfor opfordrer Silkeborg Kommune og Rådet for Sikker Trafik i en trafikkampagne forældre og andre bilister til at køre hensynsfuldt omkring skolerne i Silkeborg

SILKEBORG I kampagnen »Pas på os# opfordrer Silkeborg Kommune i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik forældrene til at sænke farten, være opmærksomme og vise hensyn til de mange skolebørn, hvis forældrene kører deres børn i skole.

Allerhelst ser Silkeborg Kommune dog, at forældrene forbereder deres børn til at cykle eller gå i skole, så der bliver færre biler ved skolerne.

Hele 4 ud af 10 forældre har oplevet, at andre forældre kører for stærkt omkring skolen, når de afleverer deres børn i skole.

Det viser en undersøgelse blandt 1.860 forældre til skoleelever, som blev gennemført for Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden i 2021.

For mange biler omkring skolen, for høj fart og manglende hensyn er faktorer, som ifølge undersøgelsen gør forældrene utrygge.

- Når forældrene er utrygge ved trafikken omkring skolen, giver det forældrene mindre lyst til at lade deres børn cykle eller gå i skole selv - og så kan problemet hurtigt blive selvforstærkende, fordi der kommer endnu mere trafik ved skolerne, forklarer Yvonne Hjort Sørensen, trafikmedarbejder i Silkeborg Kommune.

- Det bedste, man som forældre kan gøre, er at øve sine børn i selv at cykle eller gå i skole. På den måde lærer børnene selv at færdes i trafikken, og samtidig bliver biltrængslen ved skolen omkring klokken otte formindsket, siger Yvonne Hjort Sørensen.

I Silkeborg er hastighedsgrænsen mange steder allerede sat ved 40 km/t omkring skolerne, og flere steder er der etableret såkaldt »Kys & Kør«-afsætning, så afleveringssituationen bliver mindre kaotisk.

Sammen med skolestartskampagnen ”Pas på os” skal det give skolebørnene en sikker og tryg skolevej.

Sænk farten: Forældre kører for stærkt ved skolen

Børnene er begyndt i skole igen, og derfor opfordrer Silkeborg Kommune og Rådet for Sikker Trafik i en trafikkampagne forældre og andre bilister til at køre hensynsfuldt omkring skolerne i Silkeborg

SILKEBORG I kampagnen »Pas på os# opfordrer Silkeborg Kommune i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik forældrene til at sænke farten, være opmærksomme og vise hensyn til de mange skolebørn, hvis forældrene kører deres børn i skole.

Allerhelst ser Silkeborg Kommune dog, at forældrene forbereder deres børn til at cykle eller gå i skole, så der bliver færre biler ved skolerne.

Hele 4 ud af 10 forældre har oplevet, at andre forældre kører for stærkt omkring skolen, når de afleverer deres børn i skole.

Det viser en undersøgelse blandt 1.860 forældre til skoleelever, som blev gennemført for Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden i 2021.

For mange biler omkring skolen, for høj fart og manglende hensyn er faktorer, som ifølge undersøgelsen gør forældrene utrygge.

- Når forældrene er utrygge ved trafikken omkring skolen, giver det forældrene mindre lyst til at lade deres børn cykle eller gå i skole selv - og så kan problemet hurtigt blive selvforstærkende, fordi der kommer endnu mere trafik ved skolerne, forklarer Yvonne Hjort Sørensen, trafikmedarbejder i Silkeborg Kommune.

- Det bedste, man som forældre kan gøre, er at øve sine børn i selv at cykle eller gå i skole. På den måde lærer børnene selv at færdes i trafikken, og samtidig bliver biltrængslen ved skolen omkring klokken otte formindsket, siger Yvonne Hjort Sørensen.

I Silkeborg er hastighedsgrænsen mange steder allerede sat ved 40 km/t omkring skolerne, og flere steder er der etableret såkaldt »Kys & Kør«-afsætning, så afleveringssituationen bliver mindre kaotisk.

Sammen med skolestartskampagnen ”Pas på os” skal det give skolebørnene en sikker og tryg skolevej.