En weekend med gæster i skønne haver

Søren Nielsen 

Haveselskabet inviterer til åben have i den kommende weekend

SILKEBORG Vejrudsigten varsler varm sensommer i løbet af ugen, og mon ikke det får blomsterne i haverne til at vise sig fra den smukkeste side i weekenden.

Det er god timing, for der er nemlig åbne haver hos en række medlemmer af Haveselskabet, som landet over organiserer den store havedag.

Lokalt er der flere spændende haver at vælge imellem.

En af de nye og netop færdiganlagte haver finder man hos Charlotte Nielsen på Søholt Allé. Charlotte Nielsen har sammen med sin mand konklet i de seneste to år på at designe og udforme haven, der nu står med et moderne udtryk med mange skønne staudebede, pergolaer, drivhus på murværk, vandspejl og en række andre finurlige detaljer.

I Silkeborg finder man også to velkendte haver hos henholdsvis Winnie og Per Ibsen samt hos Inger Skoudal og Jørn Møller Jensen.

Førstnævnte par har anlagt en storslået og bakket have på hele 4600 kvadratmeter, der gennem årtier har vokset sig smuk i den nordlige del af byen. En meget anerkendt have, som man sagtens kan bruge et par timer på.

En mere stram og detaljerig have finder man hos Inger Skoudal og Jørn Møller Jensen på Ved Hegnet. Her er der adskillige formklippede træer og buske samt surbund, stenbede, stauder og roser i skøn forening.

På Rustrupvej 37 i Gjessø finder man haven med det spøjse navn »Den grimme ælling - en legeplads for voksne«. Her byder Jette Ploug indenfor til 1.400 kvadratmeter havelegeplads.

Også liberiahaven i Gjern har igen i år åben for besøgende, og her kan man også købe blandt andet stauder og andre planter med hjem. Alt sammen til støtte for forældreløse børn i Liberia.

Onsdag den 17. i næste uge er det også muligt at se kolonihaverne Bøgely, der ligger ved Viborgvej.