Efter to års coronafravær fylder Automania igen midtbyen med racerløb og biludstilling i Lunden

SILKEBORG Den kommende weekend giver mulighed for et gensyn med ældre racerbiler, duften af brændt gummi og benzin i midtbyen, når Automania Silkeborg Bilfestival løber af stablen.

Det er 17 år siden det lokale bileevent første gang blev afholdt, men efter aflysning grundet pandemien de to foregående år er det 15. gang Automania afholdes.

- Vi glæder os så meget. Sidste år troede vi helt frem til en lille måned før, at vi kunne få lov til at afholde Automania, men måtte aflyse på grund af restriktioner. Så vi har ventet længe, konstaterer bestyrelsesformand Erik Lauritsen.

Racerløb på Søvej
Årets udgave af den populære event byder på en lang række kendinge.

Ikke mindst Dansand Classic Sprint, der lørdag afvikles på Søvej langs Silkeborg Langsø, hvor klassiske racerbiler og sportsvogne kører om den bedste tid.

Som noget nyt, vil man i den indlagte middagspause kunne købe sig en tur i en af de deltagende biler.

Som noget nyt bliver der lørdag også afviklet et løb med deltagelse af flere tidligere Formel 1 biler fra 1930’erne og 1940’erne. Erik Lauritsen understreger, at der dog nok mere vil være tale om et opvisningsløb end et egentlig race, da det er begrænset med overhalingsmuligheder på den lukkede banen.

Biler og hippier i Lunden
I lighed med tidligere år, vil man fredag og lørdag i Lunden kunne opleve klassiske biler i hundredevis, ligesom den arrangørerne også i år præsenterer en »Hippielejr« med biler og campingbusser fra 1970’erne.

Den officielle åbning af Automania Silkeborg Bilfestival foretages af Steen Vindum og finder sted på Torvet fredag eftermiddag. Her vil man også kunne høre tidligere turistchef Michael Andersen, initiativtager til Automania, fortælle om arbejdet og tankerne bag den lokale bilfestival.

Automania tilbage for fuld udblæsning

Peter Bruvik-Hansen 

Efter to års coronafravær fylder Automania igen midtbyen med racerløb og biludstilling i Lunden

SILKEBORG Den kommende weekend giver mulighed for et gensyn med ældre racerbiler, duften af brændt gummi og benzin i midtbyen, når Automania Silkeborg Bilfestival løber af stablen.

Det er 17 år siden det lokale bileevent første gang blev afholdt, men efter aflysning grundet pandemien de to foregående år er det 15. gang Automania afholdes.

- Vi glæder os så meget. Sidste år troede vi helt frem til en lille måned før, at vi kunne få lov til at afholde Automania, men måtte aflyse på grund af restriktioner. Så vi har ventet længe, konstaterer bestyrelsesformand Erik Lauritsen.

Racerløb på Søvej
Årets udgave af den populære event byder på en lang række kendinge.

Ikke mindst Dansand Classic Sprint, der lørdag afvikles på Søvej langs Silkeborg Langsø, hvor klassiske racerbiler og sportsvogne kører om den bedste tid.

Som noget nyt, vil man i den indlagte middagspause kunne købe sig en tur i en af de deltagende biler.

Som noget nyt bliver der lørdag også afviklet et løb med deltagelse af flere tidligere Formel 1 biler fra 1930’erne og 1940’erne. Erik Lauritsen understreger, at der dog nok mere vil være tale om et opvisningsløb end et egentlig race, da det er begrænset med overhalingsmuligheder på den lukkede banen.

Biler og hippier i Lunden
I lighed med tidligere år, vil man fredag og lørdag i Lunden kunne opleve klassiske biler i hundredevis, ligesom den arrangørerne også i år præsenterer en »Hippielejr« med biler og campingbusser fra 1970’erne.

Den officielle åbning af Automania Silkeborg Bilfestival foretages af Steen Vindum og finder sted på Torvet fredag eftermiddag. Her vil man også kunne høre tidligere turistchef Michael Andersen, initiativtager til Automania, fortælle om arbejdet og tankerne bag den lokale bilfestival.