Bliver ved med at ske: Ældre gav dankort og koder til tyve

SILKEBORG Torsdag blev to ældre kvinder i Silkeborg og Kjellerup bestjålet, efter at de blev kontaktet af tyveknægte.

I begge tilfælde blev kvinderne ringet op af en person, der udgav sig for at være fra deres bank. Han fortalte en løgne-historie om, at der uretmæssigt var hævet penge på kvindernes konti, og at han ville komme og hente kortene.

Tyven fik samtidig udleveret kvindernes koder. En 82-årig kvinde i Funder fik efterfølgende stjålet 6.000 kroner.

Gerningsmanden var 35-48 år, 180-190 centimeter høj, muskuløs og lys i huden.

I Kjellerup blev en 90-årig kvinde fuppet til at udlevere sit dankort, kode og smykker, da tyven fortalte, at det var efter aftale med hendes søn. Gerningsmanden beskrives som 25-28 år med lys hud. Han kørte i en ældre, hvid bil i dårlig stand.

Lokalpolitiet oplyser, at man ikke skal udlevere hverken kort eller koder til nogen.