Daner-galleri på Museum Jorn

SILKEBORG »Fra banken til Beys« er titel på en udstilling, som lørdag åbner på Museum Jorn. Udstillingen fortæller historien om bankfuldmægtig, kunstsamler og gallerist John Hunovs Daner Galleriet, der i årene 1972-77 præsenterede 40 udstillinger med en række danske og internationale kunstnere, der senere hen viste sig at blive nogle af periodens mest toneangivende.

Udstillingen viser udover originalværker også en lang række arkivalier som for eksempel plakater, brevkorrespondancer og fotos – dette gøres i et forsøg på at genskabe så meget som muligt af de 40 udstillinger, for at give et indblik i både historien om galleriet, og ikke mindst i 1970’ernes eksperimenterende kunstscene.

I 2020 fik Museum Jorn mulighed for at erhverve store dele af John Hunovs arkiver, og tidligere i år modtog museet en generøs donation fra familien Hunov, der sammen med en række indlån fra private har gjort det muligt at gennemføre udstillingen, som kan ses til 16. december.