Foreninger slår et slag for udveksling

Adam Haff 

Syv organisationer er gået sammen om en udvekslingsmesse om unges ophold i udlandet

SILKEBORG På lørdag er syv organisationer gået sammen om en »udvekslingsmesse«, der skal skabe opmærksomhed for unges længerevarende udvekslingsophold i udlandet.

En af deltagerne er Rotary i Silkeborg.

- Siden pandemien har vi i Rotary ligesom udvekslingsorganisationer oplevet en stor nedgang i antallet af unge, der søger om at komme på et udvekslingshophold rundt om i verden, siger Kate Gram-Hansen, der som »councellor« tager sig af udvekslingen af unge i Silkeborg Østre, som er en af tre Rotary-klubber i Silkeborg.

Rotary oplever, at det er blevet sværere at nå ud til unge via folkeskolerne.

Udvekslingsmessen 5. november finder sted i Medborgerhuset i Lunden i Silkeborg. De syv udvekslingsorganisationer er foruden Rotary YFU, EF Sprogrejser, AFS Interkultur, ICEY, Momento Education Danmak og Global Knowlex.

Kate Gram-Hansen håber på, at mange unge og forældre vil lægge vejen forbi messen mellem klokken 9 og 16. Her kan man høre mere om mulighederne.

De tre Rotary-klubber i Silkeborg har for tiden tre skoleelever udsendt til USA i et lille års tid. De går alle i 9. klasse. Det er kutyme, at familier, som har børn boende hos andre familier i udlandet også selv tager imod udvekslingsstuderende.

Kate Gram-Hansen oplyser, at Rotary giver tilskud til udvekslingen, som koster nogenlunde det samme som et efterskoleophold.