Ny butikskæde kommer til Silkeborg: Priser bankes helt i bund

Søren Nielsen 

Salling Group slår dørene op til Basalt for silkeborgenserne midt i december. Erstatter den tidligere Netto i Østergade

SILKEBORG Silkeborg får en ny dagligvarebutik med lave priser.

Det skyldes, at Salling Group slår dørene op til det nye butikskoncept med navnet Basalt.

Det sker allerede onsdag den 14. december fra morgenstunden og beliggenheden er i Østergade, hvor den nuværende Netto holder til.

Basalt-kæden har fået stor opmærksomhed på det seneste.

Med den nye butikskæde går Salling Group nemlig til angreb på inflationen med lave priser på basale dagligvarer ved at halvere omkostninger til energi, reducere sortiment og åbningstid for at give kunderne priser, der i gennemsnit er 15 procent under discountmarkedet.

Sortimentet er smallere end i discountmarkederne, hvilket gør det muligt at reducere antallet af ugentlige leverancer til butikken.

Silkeborgenserne vil også opleve, at varerne i vid udstrækning står på paller i butikken og i emballagen direkte på hylderne, hvilket reducerer udgifterne til håndtering.

Væk er ligeledes køle- og frostvarer og dermed halvdelen af omkostningerne til energi, som i disse måneder sætter nye rekorder.

Hertil kommer, at Basalt holder lukket om aftenen, hvilket yderligere reducerer omkostningerne til energi og personale.

- Mange danskere oplever et voldsomt pres på privatøkonomien og har brug for, at dagligvarehandlen hjælper dem til at få hverdagen til at hænge bedre sammen. Med et innovativt butikskoncept vælger vi derfor at tænke nyt frem for at skære ned, og mens inflationen har presset priserne op, hugger vi nu gennemsnitligt 15 procent af priserne i Basalt, siger Per Bank, der er administrerende direktør i Salling Group.

Butikkerne er allerede kendt flere steder, og er taget godt imod af kunder, der går efter de mest almindelige basisvarer som pasta, havregryn, toiletpapir, bleer, tandpasta, langtidsholdbar mælk, mel og brød samt et mindre udvalg af frugt og grønt.

- Vi glæder os enormt meget til at byde hele Silkeborg og omegn indenfor og vise vores nye butik frem og håber, at den bliver taget godt imod. Med markedets laveste priser på de mest basale dagligvarer har vi i hvert fald givet vores bud på et konkret våben mod inflationen, siger Per Bank.