Kommunen søger lægdommere: En særlig gruppe er interessant

Mikkel Brandt 

Silkeborg Kommune skal finde flere hundrede nye lægdommere. Særlig gruppe borgere efterspørges

SILKEBORG Hvis du drømmer om at være med til at dømme i retssager, så er det nu, at du har chancen. Særligt hvis du er mellem 18 og 35 år.

Silkeborg Kommune skal finde 329 lægdommere til den kommende periode, der varer fire år. Og her håber kommunen at få fat i det yngre segment, når grundlisten, der er den liste, som by- og landsretten udtrækker lægdommere fra, skal sammensættes.

- Det er vigtigt, at borgerne på grundlisten afspejler Silkeborg Kommunes befolkning, hvad angår køn, alder, etnicitet, uddannelse og job, fordi alle dele af befolkningens retsopfattelse skal være ligeligt repræsenteret, siger formanden for Grundlisteudvalget Knud Erik Nielsen.

Formanden fortæller samtidig, at kommunen nu arbejder mere opsøgende i forhold til at få de unge til at søge stillingen som lægdommer. Det sker blandt andet gennem plakater og kontakt til undervisere og ledere på de unges uddannelsessteder.