Debat om migrantarbejderes vilkår

SILKEBORG I morgen, tirsdag 10. januar, inviterer 3F Silkeborg og Arbejdernes Internationale Forening, AIF, til debat-arrangement i 3F Silkeborgs lokaler på Granhøjvej 16 om migrantarbejdernes vilkår under og efter verdensmesterskaberne i fodbold i Qatar.

Olienationen blev særligt kritiseret for sin behandling af de migrantarbejdere, der byggede stadioner og baner, da mange mistede livet undervejs i byggeriet. Dertil kommer korruptionen og den lukkede proces i det internationale fodboldforbund FIFAs beslutning om at udpege Qatar som værtsnation.

Til debatarrangementet vil Gunde Odgaard, formand for BAT-kartellet og en af de aktive stemmer i debatten for bedre forhold for migrantarbejderne i Qatar, lægge op til debat om, hvordan det i fremtiden skal sikres, at forholdene for de arbejdere, der skal bygge anlæggene, sikres bedre. Og ikke mindst, hvordan man kommer korruptionen og lukketheden i FIFA og de besluttende organer til livs.

Arrangementet er klokken 16.30, hvor alle er velkomne.