Ibi-Pippi Orup Hedegaard kræves straffet med million-erstatning

SILKEBORG Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har netop sendt en sag om hærværk på maleriet »Den foruroligende ælling« til retten.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi. Ibi-Pippi Orup Hedegaard fra Kjellerup er sigtet for den 29. april 2022 på Museum Jorn i Silkeborg at have beskadiget og delvist ødelagt det udstillede kunstværk »Den foruroligende ælling«, der er malet af Asger Jorn.

Nu er sagen klar til at komme for retten. Den ventes at kunne gennemføres som en tilståelsessag, og anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har sendt en retsmødebegæring til Retten i Viborg.

Der er ifølge retsmødebegæringen sket skader på maleriet for 1.889.350 kroner.

Sagen er endnu ikke berammet.

Hærværk på Jorn-maleri bekosteligt: Skader løber op i 1,9 mio. kroner

Ibi-Pippi Orup Hedegaard kræves straffet med million-erstatning

SILKEBORG Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har netop sendt en sag om hærværk på maleriet »Den foruroligende ælling« til retten.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi. Ibi-Pippi Orup Hedegaard fra Kjellerup er sigtet for den 29. april 2022 på Museum Jorn i Silkeborg at have beskadiget og delvist ødelagt det udstillede kunstværk »Den foruroligende ælling«, der er malet af Asger Jorn.

Nu er sagen klar til at komme for retten. Den ventes at kunne gennemføres som en tilståelsessag, og anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har sendt en retsmødebegæring til Retten i Viborg.

Der er ifølge retsmødebegæringen sket skader på maleriet for 1.889.350 kroner.

Sagen er endnu ikke berammet.