Eventyrer holder vikingeforedrag

SILKEBORG 23. marts inviterer Hvinningdal Kirke til sogneaften, hvor Thomas Frank vil fortælle om vikingernes rejser og eventyr i øst.

Foredraget vil omhandle vikingernes utæmmelige rejselyst, der bragte dem ad flodveje til Konstantinopel og Bagdad, fortæller arrangørerne.

Thomas Frank er domprovst i Viborg og skrev i 2018 bogen »Min vej til vikingernes Byzans«. Den omhandler hans egen kajakekspedition fra 2017, der begyndte fra den russiske by Staraia Ladoga og sluttede 65 dage senere i Istanbul. Dermed var eventyrfeberen dog ikke kureret, for i 2021 kaldte de russiske floder igen. Denne gang roede Thomas Frank ad Volga-floden til det Kaspiske Hav i en håndbygget båd lavet efter vikingernes metoder.

Thomas Frank er optaget af, hvad vikingernes eventyr i øst siger om vores forhistorie, og hans foredrag giver måske tilskuerne anledning til at tænke lidt anderledes om sig selv, fortæller arrangørerne. Alle er velkomne i Hvinningdal Kirke, hvor foredraget begynder klokken 19.30.